Industriemuseum

In het centrum van Gent, op een boogscheut van de Vrijdagmarkt, huist het Industriemuseum in een indrukwekkend fabrieksgebouw. In de voormalige katoenfabriek – je kan er de machineolie nog ruiken! – wekken grote en kleine verhalen de veelbewogen industriële geschiedenis weer helemaal tot leven. Verschillende generaties van ondernemers, handelaars en arbeiders nemen je mee in een universeel verhaal over mensen en machines en hoe die de wereld rondom ons veranderden.

Met een verrassend veelzijdige collectie van internationale allure prikkelt het Industriemuseum de nieuwsgierigheid. Sprekende beelden, historische filmpjes, merkwaardige objecten en pakkende verhalen maken het industriële verleden terug springlevend; van een kolossale stoommachine, over oude reclame, tot het verhaal van een beluikbewoner.
 

Bruisende activiteiten

Het Industriemuseum bruist van de activiteiten met interactieve rondleidingen, creatieve workshops, ronkende machines, levendige exposities, spannende museumspelen en gepassioneerde vakmensen. Je kan er bovendien heerlijk experimenteren met wetenschap en techniek in de Tinker Studio of, al dan niet begeleid door kenners en creatieve geesten, aan de slag gaan in het textiel- of drukatelier.

 

Kinderen en families

Het Industriemuseum verwelkomt kinderen met open armen. Ga zelf aan de slag tijdens een workshop of vier samen met je vriendjes je verjaardag in het museum. Samen vilten, gekke uitvindingen knutselen of aan de slag gaan met letters en druktechnieken maakt de feestjes telkens weer tot schot in de roos!

 

Scholen en andere groepen

Voor kleuters, leerlingen, studenten en andere groepen schuilen er heel wat boeiende programma’s in het museumaanbod. Zo zijn er thematische wandelingen rondom het museum, gegidste rondleidingen doorheen de tentoonstellingen, maar ook workshops. Ontdek met je klas of groep wat er allemaal te beleven valt!

 

Bar Baudelo

Zoek je een leuk plekje om voor of na je museumbezoek nog iets te eten of te drinken? Nestel je dan in Bar Baudelo, het museumcafé met net dat beetje meer. Je kan er genieten van broodjes, quiches, pasta's en desserts, steeds met een focus op lokale producten en Gentse specialiteiten. 

 

En dan nog dit

In het museum is een hele ploeg enthousiaste vrijwilligers aan de slag, vaak met een technische of creatieve achtergrond. Zij houden onder andere de historische drukkerij in leven, organiseren interactieve workshops of brengen de oude textielmachines opnieuw aan de praat. Sla met hen gerust een babbeltje en ontdek zo nóg meer over de museumcollectie.

Lopende tentoonstellingen

Praktisch

Minnemeers 10
9000 Gent
T +32 (0)9 323 65 00
info@industriemuseum.be


www.industriemuseum.be
www.facebook.com/industriemuseumgent
www.instagram.com/industriemuseumgent
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Openingsuren

Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag 9-17 uur
Zaterdag, zondag, feestdagen en schoolvakanties 10-18 uur
Gesloten op woensdag (ook op feestdagen en schoolvakanties, enkel Gentse Feesten en kerstvakantie wel op woensdag open)

Gesloten op 24, 25 en 31 december en 1 januari