Design Museum Gent

Design Museum Gent is gesloten. Het museum krijgt een nieuwe vleugel en een volledige renovatie. Tegen eind 2024 worden alle gebouwen naadloos op elkaar aangesloten en komt er extra ruimte voor tijdelijke presentaties, workshops, lezingen en events, ruimte voor art handling en logistiek, degelijk sanitair en een lift.

Een project met grote en duurzame ambities, een echte brug tussen de stad, onze bezoekers en de designwereld. Naast de extra multifunctionele ruimte komt er een museumcafé, een terras, een nieuw onthaal en shop. Een open en klimaatbewuste uitbreiding, zonder drempels, waar je gratis kan binnenspringen voor een eerste kennismaking met de diverse aspecten van design.

Gelukkig blijft een deel van de collectie tijdens de werken te zien op andere plekken in binnen- en buitenland. Frac Grand Large in Duinkerke is de eerste stop. De tentoonstelling Het narrenschip brengt er curieuze objecten uit de collectie van het museum samen met een selectie films en werken van diverse kunstenaars. In het najaar volgt Hotel Hannon in Brussel, waar het museum z’n collectie art nouveau toont.

Lopende tentoonstellingen

Praktisch

Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent
T +32 (0)9 267 99 99
museum.design@gent.be
www.designmuseumgent.be
www.facebook.com/DesignMuseumGent
www.twitter.com/DesignMuseumBE
www.instagram.com/designmuseumgent


Gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Openingsuren

Gesloten